МВФ знизив прогноз зростання ВВП США на наступний рік

П'ятниця, 14 червня 2013, 20:30

Міжнародний валютний фонд вважає, що Федеральній резервній системі слід продовжувати програму з викупу облігацій як мінімум до кінця 2013 року.

Про це пишуть "Вести економіка" з посиланням на Вloomberg.

Згідно з повідомленням, МВФ зберіг прогноз зростання ВВП США на цей рік, залишивши його на рівні 1,9%. Однак прогноз для ВВП США на 2014 рік знижений до 2,7% з 3%.

Крім того, МВФ закликав ФРС уважно реалізовувати згортання стимулюючих заходів, щоб уникнути порушення ситуації на фінансових ринках.

Реклама:

"Ефективні комунікації з питання exit strategy, а також уважний вибір часу будуть дуже важливі для скорочення ризику раптових і стійких стрибків довгострокових процентних ставок і надлишкової волатильності відсоткових ставок", - відзначають експерти МВФ.

Заява глави ФРС Бена Бернанке про можливість поступового скорочення обсягів стимулювання в разі поліпшення ситуації на ринку праці негативно вплинуло на фінансові ринки - з 22 травня капіталізація світового ринку акцій скоротилася на 3 трлн доларів.

Зараз інвестори очікують наступне засідання ФРС, після якого Бернанке проведе прес-конференцію. Там від нього чекатимуть сигналів про подальший напрямок політики амерітканского ЦБ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!