Вперше за 7 років грузинське вино повернеться на ринок РФ

П'ятниця, 14 червня 2013, 19:12

Грузинська компанія-винороб "Дугладзе" направила першу партію вина до Росії у п'ятницю, що стало першою після заборони 2006 року поставкою грузинського напою на ринок РФ.

Про це заявив директор компанії, передають "Риа Новости".

"Сьогодні було надіслано дві машини з вином, зокрема це 30 тисяч пляшок", - заявив директор.

Раніше компанія повідомляла про плани щоденно відправляти по дві-три машини. Всього, протягом тижня буде відправлено близько 150 тисяч пляшок вина.

Реклама:

Глава Національного агентства вина Грузії Леван Давіташвілі повідомив, що сертифікати на постачання вина в Росію разом з компанією Винна компанія "Дугладзе" отримали компанії "Алаверди" і "Теліані вели".

Зазначимо, що ввезення на ринок Росії грузинських вин, мінеральної води та сільгосппродукції було заборонене навесні 2006 року на тлі посилених проблем в грузино-російських відносин. Формальною причиною заборони стала нібито низька якість грузинської продукції.

Тим не менш, в березні 2013 року головний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко повідомив, що для перевірених підприємств, які задовольняють вимоги влади Росії, запустять механізм реєстрації видів продукції на місцевому ринку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!