Азаров вірить, що Україна увійде до першої десятки Doing Business

П'ятниця, 14 червня 2013, 17:49

Уряд продовжить діяльність, спрямовану на спрощення умов ведення бізнесу з тим, щоб Україна увійшла до першої десятки рейтингу Doing business.

Про це заявив прем’єр-міністр Микола Азаров, виступаючи на Першій міжнародній бізнес-конференції "ABC: Ukraine & Partners", передає прес-служба Кабміну.

"Ми продовжимо проводити лінію, спрямовану на те, щоб ми відповідали найкращим стандартам свободи ведення бізнесу, які існують у світі. Ми обов’язково доб’ємося, що ми будемо не 120-ми у рейтингу економічних свобод, а будемо у першій десятці. Це, перш за все, необхідно нам самим", - сказав Азаров.

При цьому він підкреслив, що за останні три роки Уряд надав бізнесу багато преференцій

Реклама:

Нагадаємо, що зараз Україна в рейтингу Doing Business займає 137 місце, покращивши свій показник за 2011-2012 рік на 15 позицій.

Doing Business досліджує норми регулювання, що сприяють або перешкоджають розвитку бізнесу, і відповідні 11 етапів життєвого циклу компаній (створення організації, отримання кредитів, оподаткування і так далі).

Як повідомлялося, раніше прем'єр-міністр Микола Азаров на засіданні уряду заявив, що окремим напрямком роботи уряду повинна бутиспівпраця з міжнародними рейтинговими агентствами.

Крім того, нещодавно заступник директора ЄБРР в Україні Грем Хатчинсон заявив, що відсутність впевненості в захисті своїх капіталовкладень і нестабільність українського ринку найчастіше відлякують інвесторів від приходу в Україну.

Незважаючи на те, що Україна поліпшила в рейтингу Doing Business-2013 свою позицію на 15 пунктів, укладач рейтингу - IFC - також розділяє побоювання ЄБРР.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: