Власники "Межигір'я" програли суд за "Україну"

П'ятниця, 14 червня 2013, 17:03

Апеляційний суд Києва підтвердив законність ухвали Шевченківського райсуду Києва, який визнав в Україні рішення Високого суду юстиції Північної Ірландії про незаконність переуступок кредиторських вимог ПАТ "Універмаг "Україна" з ​​компанії Demesne на користь компанії Lyndhurst в сумі 45 мільйонів доларів.

Про це йдеться прес -релізі універмагу, який цитує Інтерфакс-Україна.

"Апеляційна скарга ТОВ "ФК" Елегант Інвест", яка стверджувала, що право вимоги було нібито переведено на неї з компанії Lyndhurst, була залишена без задоволення", - йдеться в повідомленні.

За словами виконуючого обов'язки директора універмагу Ростислава Левінзона, це рішення дає підстави для скасування рішення Господарського суду Києва про стягнення з ПАТ "Універмаг" Україна "боргу в розмірі 45 млн доларів за позовом компанії Lyndhurst, яке було винесено 23 грудня 2011.

"Це рішення дозволить нам завершити відновлення контролю власників над універмагом" Україна "та сконцентруватися над бізнес-завданнями", - цитується в повідомленні Левінзон.

Він також нагадав, що універмаг "Україна" вимагатиме відшкодування незаконних платежів у сумі близько 15 млн доларів перерахованих колишнім менеджментом на рахунки сторонніх компаній в 2010-2012 роках.

Як повідомлялося раніше, 92,75% ПАТ "Універмаг "Україна" належить групі компаній Quinn. У зв'язку з банкрутством власника групи Quinn контроль над її закордонними активами, в тому числі універмагом "Україна", перейшов до керуючим, призначеним за заявами належить ірландському державі банку Irish Bank Resolution Corporation Limited (IBRC).

У грудні 2011 року Київський суд визнав боргові вимоги кіпрської офшорної компанії Lyndhurst до торгового центру "Україна" на суму 45 мільйонів доларів.

Вищий госпсуд Києва 13 березня 2013 підтвердив право української компанії на отримання 45 млн доларів боргу від дохідного універмагу "Україна".

За даними ірландського видання Business New Europe, у наступні місяці після прийняття рішення через складний ланцюжок угод з цінними паперами цей борг був переуступлений брокерській компанії "Зеніт" та "Елегант Інвест".

Реклама:

"Елегант Інвест" є пов’язаною з компанією ТОВ "Танталіт", власником земельних угідь "Межигір'я" Януковича.

Зв'язок цих компаній простежується через власника "Елегант Інвест" Дмитра Нікіфорова, який разом з "Танталіт" володіє інвестфондом "Домінанта".

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!