Путін вважає економіку Європи неефективною

П'ятниця, 14 червня 2013, 12:56

Ключ до нинішніх проблем в європейській економіці не соціальна політика, а її неефективність.

Про це заявив президент Росії Володимир Путін, передають "Ведомости".

На його думку, європейські країни зіткнулися з наслідками життя не за коштами, втратою контролю над загальним станом економіки та структурними перекосами.

"До того ж, у багатьох європейських країнах пишним цвітом розквітло утриманство, де часто не працювати - набагато вигідніше, ніж працювати, - зазначив Путін. - Воно загрожує не тільки економіці, а й моральним засадам суспільства. Адже не секрет, що багато громадян менш розвинених держав приїжджають до Європи спеціально для того, щоб "сісти" на соціальну допомогу, як це називають у Німеччині. Для Росії такий підхід неприйнятний".

Реклама:

Разом з тим Путін вважає, що "ховати" європейську соціальну модель поки рано. Зараз, за ​​його словами, провідні європейські країни проводять структурні реформи, щоб підвищити конкурентоспроможність своїх економік, борються з безробіттям, а їх підхід до бюджетної дисципліни стає більш гнучким за рахунок посилення координації бюджетної та економічної політики.

Також президент не погодився з думкою, що необхідно робити вибір: соціальна чи економічно конкурентоспроможна держава. Він вважає, що пов'язувати економічну ефективність держави з відмовою від взятих соцзобов'язань некоректно.

"Адже турбота про населення, його соціальний захист - одна з найважливіших функцій держави, - вважає Путін. - І можлива відмова від неї поставить під загрозу саме існування інституту держави як такого".

Він пояснив, що якщо населення не буде довіряти державі, не можна буде говорити про стійке економічне зростання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: