Французький UBS викрили у відкритті таємних рахунків

Субота, 1 червня 2013, 14:42

Французькому підрозділу швейцарського банку UBS пред'явлені звинувачення в співучасті в наданні незаконних послуг з відкриття таємних рахунків в Швейцарії в 2000-х роках.

Про це пише "Прайм" з посиланням на Франс Прес.

За даними слідства, UBS France дозволяв співробітникам зі Швейцарії незаконно звертатися до багатих французьких клієнтів з метою переконати їх відкрити рахунок у Швейцарії.

Також французька філія банку підозрюється в тому, що вела подвійну звітність, щоб приховати рух капіталів між Францією і Швейцарією. За даними ЗМІ, мова йде про період з 2002 по 2007 рік.

Реклама:

Крім того підрозділу було присвоєно статус "асистованого свідка" (у кримінальному процесі у Франції це проміжний статус між свідком і обвинуваченим) у пособництві в ухилення від сплати податків.

Екс-голові UBS France Патріку де Файе були пред'явлені звинувачення в 2012 році.

У квітні президент Франції Франсуа Олланд оголосив про плани щодо створення в країні фінансової прокуратури, яка буде боротися з економічними злочинами.

Проблема боротьби з корупцією активно обговорюється у Франції, в тому числі в контексті справи екс-міністра бюджету Жерома Каюзака.

Розслідування щодо нього почалося після того, як інформаційний портал Mediapart повідомив, що чиновник мав таємний рахунок у швейцарському банку UBS, кошти з якого потім були переведені в Сінгапур. Міністр подав прохання про відставку 19 березня.

Раніше у виступах та інтерв'ю Каюзак постійно спростовував наявність рахунків за кордоном, однак на початку квітня з власної ініціативи зустрівся з судовими слідчими у своїй справі і визнав, що закордонний рахунок у нього є.

Йому були пред'явлені офіційні звинувачення в ухиленні від сплати податків. Каюзак заявив, що рахунок, на якому знаходиться близько 600 тисяч євро не поповнювався з 2001 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: