У Януковича запевняють, що плата за музичні школи не збільшиться

Субота, 1 червня 2013, 13:44

Оплата за навчання дітей у музичних школах не буде підвищуватись, а можливо, навіть і зменшиться для окремих категорій дітей.

Про це повідомив уповноважений президента з прав дитини Юрій Павленко під час прес-конференції у суботу, передає "Укрінформ".

"Наразі ставиться завдання, що плата повинна бути обгрунтованою і доступною батькам. Вона не повинна збільшуватися у будь-якому регіоні і у будь-якій зі шкіл. Саме тому, я думаю, що та загроза, яка виникла кілька місяців тому по відношенню до музичних шкіл, наразі ліквідована. Зокрема і завдячуючи активній позиції батьківських комітетів та керівників музичних шкіл", - сказав він.

Павленко також зазначив, що цього понеділка відбудеться засідання ради директорів музичних шкіл, де обговорять необхідні рішення для того, щоб всі музичні школи України перейшли на новий рівень розвитку.

Реклама:

"Ціна і плата повинна бути доступна кожній сім'ї. Тобто ми говоримо не просто про не збільшення, а можливо навіть і про зменшення плати для окремих категорій дітей", - додав він.

Нагадаємо, раніше Мінфін надіслав Мінкультури листа щодо оптимізації мережі та переведення на самоокупність закладів культури, зокрема і шкіл культурного виховання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!