"Альтком" націлився на будівництво злітної смуги в Туркменістані

П'ятниця, 31 травня 2013, 17:37

"Альтком" підпише з держнацслужбою "Туркменховаеллари" контракт на проектування і будівництво сучасної злітно-посадкової смуги і споруд в аеропорту міста Дашргуз.

Про це повідомляється в прес-релізі групи з посиланням на заступника директора філії ТОВ "Дорожнє будівництво "Альтком" в Туркменістані Олександра Нечитайла, передає "Інтерфакс-Україна".

У компанії поки не озвучують суму майбутнього контракту.

"Технічним завданням передбачено проектування і будівництво штучної злітно-посадкової смуги довжиною 3800 метрів з робочою шириною 60 метрів і узбіччями 2х7,5 метра, руліжних доріжок, а також вежі управління повітряним рухом висотою 50 метрів", - цитує прес-служба Нечитайло.

Реклама:

У повідомленні наголошується, що термін виконання контракту - два роки. Будівництво вестиметься на території, для якої характерний високий рівень грунтових вод та агресивні грунти.

Нагадаємо, раніше "Альтком" підписав три контракти на будівництво в Туркменістані міжнародного аеропорту, а також залізничного та автомобільного мостів через річку Амудар'я між містами Туркменабад і Фарап, загальна вартість яких становить майже 1 млрд доларів.

Як відомо, власниками корпорації "Альтком" офіційно є донецькі бізнесмени Олександр Тисленко та Сергій Павлічев.

За даними "Економічної правди", один із власників "Альткому" має спільний бізнес з партнером екс-віце-прем'єра Бориса Колеснікова.

За чотири останні роки група отримала підрядів на загальну суму 12,72 млрд гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!