Янукович домовився про статус спостерігача

Середа, 29 травня 2013, 15:44

Меморандум про участь України в роботі Митного союзу буде підписано в Мінську 31 травня.

Про це заявив глава української держави Віктор Януковичу під час засідання Ради глав урядів СНД, передає "Інтерфакс-Україна".

"Меморандум про участь України в роботі Митного союзу підпише в найближчі дні на саміті СНД у Мінську прем'єр-міністр України. Таке надано доручення і рішення таке ухвалила сьогодні Рада глав держав Митного союзу", - сказав президент.

Зі свого боку президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв повідомив, що на сьогоднішньому засіданні ради було представлено проект відповідного меморандуму і "проект меморандуму схвалено: що Україна працює над тим, щоб у майбутньому стати спостерігачем Євразійського економічного союзу і Митного союзу".

Реклама:

За його словами, відповідне доручення було надано голові Євразійської економічної комісії Віктору Христенку, "який підпише з українською стороною відповідний документ у найближчому майбутньому".

У зустрічі в Мінську, як передбачається, візьмуть участь прем'єр-міністри Білорусі, Росії, Казахстану, України, Вірменії та Таджикистану. Делегації Узбекистану, Киргизії, Азербайджану очолять перші віце-прем'єри, Туркменістан представлятимуть на саміті заступник голови Кабінету міністрів. Молдову представлятиме заступник міністра закордонних справ та європейської інтеграції, зазначили в зовнішньополітичному відомстві.

На розгляд Ради глав урядів виноситься понад 30-ти питань, що стосуються співпраці країн Співдружності в економічній, гуманітарній сферах, у сфері безпеки, освіти та інновацій. Передбачається, що Рада глав урядів схвалить протокол про приєднання Узбекистану до Договору про зону вільної торгівлі в рамках СНД.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!