Азаров призначив Арбузова головним по боротьбі з рейдерством

Вівторок, 28 травня 2013, 13:10

Кабмін відновив діяльність Міжвідомчої комісії з питань захисту прав інвесторів, протидії незаконному поглинанню та захопленню підприємств.

Про це йдеться в постанові Кабміну № 257, прийнятій на засіданні уряду, повідомляє прес-служба КМУ.

Як зазначається, відповідним документом відбулось переформатування складу Комісії.

"Зокрема, її очолив перший віце-прем'єр Сергій Арбузов, - йдеться у постанові.

Реклама:

Крім цього, значно підвищено загальний статус Комісії. Тепер до керівництва органу залучено перших осіб міністерств та відомств, а не їх заступників, як було раніше. Вказані дії сприятимуть більш оперативній і ефективній діяльності цього органу.

Також дещо розширені завдання і функції Комісії, зокрема щодо захисту прав інвесторів.

Арбузов пообіцяв активізувати роботу в цьому напрямі. Так, за дорученням першого віце-прем’єра вже найближчим часом буде розроблено програму боротьби з рейдерством. 

"Прийняття документа, що узагальнює законодавчі норми і практику боротьби з цим явищем, допоможе у найкоротші терміни не тільки виявляти і знешкоджувати рейдерські прояви, а й сприятиме поверненню захоплених об'єктів справжнім власникам.  Особливо увагу в документі буде приділено питанню захисту від незаконних посягань на власність та права інвесторів", - зазначив він.

Арбузов запевнив, що для надійного захисту права власності важливо мати фактор суспільного контролю, який забезпечить відкритість роботи  Комісії.  Для цього, за його словами, до реалізації програми буде залучено об’єднання підприємців.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: