Донецька залізниця хоче отримати третину від євробондів "Укрзалізниці"

Вівторок, 28 травня 2013, 09:30

Шість регіональних залізниць уклали угоди з британською фірмою "Shortline PLС" на послуги послуг щодо запозичення коштів від розміщення облігацій участі в кредиті на загальну суму до 922 млн доларів.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Як зазначається, угоди укладено на п’ять років під 9,50% річних, також передбачені додаткові проценти за ставкою 0,0031% річних. Відтак обслуговування єробондів за цей період може скласти майже половину від суми запозичень.

Найбільше збирається позичити "Донецька залізниця" - до 293 млн доларів. Найменше - Львівська залізниця, яка планує отримати до 100 млн доларів.

Реклама:

Південно-Західна залізниця планує позичити до 158 млн доларів, ДП "Одеська залізниця" - до 155 млн доларів, "Придніпровська залізниця" - до 110 млн доларів, "Південна залізниця" - до 106 млн доларів.

Головним організатором запозичення рада "Укрзалізниці" визначила Barclays Banк PLC (Барклейс Банк пі ел сі). У квітні британський банк повідомив, що в якості безпосереднього емітента, який випустить облігації та передасть кошти від їх розміщення на залізницю виступить спеціально створена особа "Shortline PLC", яка зареєстрована за адресою 5th floor, 6 st. Andrew street, London, EC4A 3AE.

В обґрунтуваннях закупівель залізниці вказують, що гроші необхідні для термінового оновлення рухомого складу та інфраструктури.

Як повідомлялось, "Укрзалізниці" вдалось розмістити євробонди на 500 млн доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!