Yahoo вирішила купити відеосервіс Hulu

Неділя, 26 травня 2013, 12:16

Інтернет-компанія Yahoo подала формальну заявку на купівлю популярного в США відеохостингу Hulu, інвесторами якого є медіакорпорації News Corp і Walt Disney.

Про це пише "Прайм" з посиланням на Associated Press.

За даними агентства, також на сервіс претендують оператори платного телебачення DirecTV і Time Warner Cable, інвестфонди Kohlberg Kravis Roberts, Guggenheim Partners і Silver Lake. Пропоновані ними суми не розкриваються.

Раніше в ЗМІ з'являлася інформація, що купити Hulu за 500 млн доларів пропонувала група інвесторів на чолі з екс-менеджером News Corp Пітером Черніним.

Реклама:

Представники компаній від коментарів відмовилися. Число претендентів скоротиться в найближчі тижні, відзначають джерела.

Медіакорпорації Walt Disney і News Corp контролюють Hulu через свої підрозділи - ABC і Fox. Також інвестором відеосервісу є власник телеканалу NBC компанія Comcast Corp. Власники Hulu вже намагалися виставити сервіс на продаж, однак після розгляду декількох заявок відмовилися від цієї ідеї в 2011 році.

Виручка Hulu за підсумками минулого року склала 695 млн доларів, а в квітні сервіс повідомив, що більше 4 млн користувачів платять по 8 доларів на місяць за платну підписку Hulu Plus.

Однак як Disney, так і News Corp раніше відзначали, що Hulu - збитковий сервіс. Сервіс, доступний тільки користувачам в США, відчуває гостру конкуренцію з боку YouTube, Netflix, Amazon Prime та інших.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: