Швейцарські банки скоро не зможуть зберігати банківську таємницю

Понеділок, 20 травня 2013, 17:11

Найближчим часом Швейцарія може попрощатися з банківською таємницею.

Про це передає "Финмаркет" з посиланням на Financial Times.

Як пише видання, покласти край 80-річній традиції банківської таємниці в країні можуть оголошені минулого тижня переговори держав ЄС зі Швейцарією за новою податковою угодою.

Останні 5 років з цих 80 Швейцарія робила все можливе, щоб зберегти політику конфіденційності своїх банків і таємницю вкладів їх клієнтів, однак, мабуть, ця війна вже програна, вважають експерти.

Реклама:

І хоча ЄС поки не оприлюднив свої вимоги у всіх подробицях, є підстави припускати, що Швейцарію, як і Австрію з Люксембургом, попросять перейти на систему автоматичного обміну інформацією про рахунки тих громадян ЄС, які виводять свої капітали за межі союзу.

За словами професора школи бізнесу IMD у Лозанні Штефана Гареллі, автоматичне розкриття інформації про вклади "стане останнім цвяхом, забитим в кришку труни" банківської таємниці у Швейцарії.

Тим часом інші експерти не вважають, що нові заходи будуть настільки вже жорсткими.

"Банківська таємниця виразно здає позиції. Але я б не поспішав стверджувати, що вона мертва, оскільки неясно, чи буде угода з ЄС охоплювати всі види активів, а також незрозуміло, що станеться з вмістом сейфових осередків", - заявив експерт з банківської галузі Bank Sarasin Райнер Скірка.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: