Янукович пообіцяв "обов'язкове" підвищення зарплати медикам

Четвер, 16 травня 2013, 14:35

Підвищення заробітної плати медичним працівникам є обов'язковою складовою медичної реформи, яка сьогодні реалізується в Україні.

Про це заявив президент Віктор Янукович, передає "Інтерфакс-Україна".

"Це обов'язкова умова", - підкреслив він.

Глава держави додав, що медична реформа передбачає створення мотивації для ефективної роботи медпрацівників, а також підвищення їх рівня кваліфікації.

Реклама:

"В обов'язковому порядку ця програма буде виконуватися", - підкреслив Янукович.

У той же час він відзначив, що на сьогоднішній день влада не задоволена темпами вирішення ряду проблем медичної сфери.

За словами Януковича, причиною цього є непрофесійний підхід чиновників.

"Але в цілому, якщо ми будемо йти цим шляхом, ми з року в рік будемо покращувати ситуацію в медичному секторі. Це дуже важливо для кожного жителя України. Це питання є для нас пріоритетним і життєво важливим", - сказав Янукович.

Нагадаємо, наприкінці березня уряд підвищив посадовий оклад працівників першого тарифного розряду єдиної тарифної сітки на 35% до 1,147 тис гривень.

Ставка першого тарифного розряду - це початкова точка, від якої за певним Коефіцієнтом обчислюється розмір зарплати кожного з 25-ти розрядів єдиної тарифної сітки. Вчителі мають 8-12 тарифний розряд, лікарі - 9-14 розряди, соціальні працівники - 8-10 розряди.

За даними прес-служби Кабміну, в результаті підвищення посадовий оклад провідного бібліотекаря і вчителя вищої категорії збільшиться на 167 гривень порівняно з окладом, встановленим раніше, лікаря-терапевта вищої категорії - на 179 гривень.

Середня зарплата в Україні становить трохи більше 3 тис гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!