Думка експерта: Експорт зерна з України продовжує своє падіння

Четвер, 16 травня 2013, 12:27

Україна за півмісяця відвантажила на експорт  лише 420 тисяч тонн зерна.

Про це заявив генеральний директор УАК Сергій Стоянов.

"Якщо в квітні 2013 року експорт зерна з України становив 1,19 млн тонн, зменшившись проти березня в 1,5 рази, то за 15 днів травня - всього 420 тис тонн, в тому числі 396 тистонн кукурудзи і 26 тис тонн пшениці, відвантажень ячменю в цей період не було", - зазначив Стоянов.

За його совами, такий стан травневого експорту зерна можна пояснити святковою "сплячкою", виснаженням експортних обсягів належної якості кукурудзи, більш високим рівнем цін переробників проти пропозицій експортерів по пшениці (близько 200 гривень за тонну), а також неприйняттям власниками зерна - товаровиробниками нових цінових реалій, що складаються під впливом перспектив нового врожаю всіх культур.

Реклама:

Як відзначає експерт, станом на 15 травня через Україну експортовано 21,1 млн тонн зерна, у тому числі кукурудзи - 12,3 млн тонн, пшениці - 6,5 млн тонн, ячменю - близько 2 млн тонн.

Відвантажень ячменю з України останні три місяці практично не було, незважаючи на те, що на середину березня в портових терміналах його значилося понад 70 тис тонн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!