"Укрзалізниця" купила надкоштовного дизпалива на 2,8 мільярда

Четвер, 16 травня 2013, 08:32

ДП "Укрзалізничпостач" за результатами тендеру уклало низку угод на постачання дизпалива на 2,77 млрд гривень.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Як повідомляється, 206 тис тонн дизпалива з постачанням у 2013 році замовлено по 13,5 тис гривень за тонну на умовах FCA за правилами "Інкотермс-2010".

"Це значно перевищує нинішній рівень гуртових цін. Наприклад, "Укртатнафта" відвантажує дизпаливо по 10,83 тис гривень за тонну", - сказано у повідомленні.

Реклама:

На один з лотів тендеру також подавало заявку ТОВ "ВКФ "Авіас", яке разом з "Укртатнафтою" контролюється групою "Приват". "Авіас" пропонував партію дизпалива за 106,95 млн гривень, однак перемогу було віддано фірмі "Укрпостач-нафтотрейд" - 146,72 млн гривень, оскільки "Авіас" у складі своєї заявки не надав низки документів.

ТОВ "Укрпостач-Нафтотрейд" отримає 802,82 млн гривень. Засновником фірми є кіпрський офшор "Овг оіл вест лімітед", який також виступає засновником ряду фірм групи "Контініум" народного депутата Ігоря Єрємєєва (позафракційний). З врахуванням цієї закупівлі фірма від початку участі в тендерах в 2011 році отримала державні підряди на 6,50 млрд грн.

Ще 1,31 млрд гривень отримає ТОВ "Перша паливна компанія". Ця фірма була заснована фондом "Альтана інвестмент менеджмент", зареєстрованим на офшору з Віргінських островів "Altana limited". Раніше фонд контролювався фірмою "Альтана лімітед", власником якої до призначення чиновником ДКЦБФР був Анатолій Амелін, бізнес-партнер Олександра Януковича.

З урахуванням цієї закупівлі "Перша паливна компанія" з грудня 2012 року отримала державні підряди на 3,16 млрд гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!