"Укртрансгаз" домовився з німцями про реконструкцію "Бару"

Вівторок, 14 травня 2013, 09:02

ПАТ "Укртрансгаз" уклало угоду з німецькою компанією "Ferrostaal Industrieanlagen GmbH" на реконструкцію компресорної станції "Бар" газопроводу "Союз" вартістю 51,37 млн євро.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Як зазначається, роботи мають бути виконані впродовж 29 місяців. За розрахунками "Укртрансгазу", реконструкція дозволить забезпечити "надійну, ефективну та екологічну роботу обладнання КС на протязі найближчих 25 – 30 років".

Торги було проведено за неконкурентною процедурою закупівлі "в одного учасника". При цьому пропозицію німецької фірми було акцептовано ще у січні. Однак з невідомих причин угоду було укладено лише через три місяці, пише видання.

Реклама:

Угоду укладено в рамках Меморандуму про взаєморозуміння між "Нафтогазом України" та "Ferrostaal Industrieanlagen GmbH" від 2 липня 2012 року.

Роботи мають фінансуватись за рахунок кредиту від "Deutsche Bank", угоду про який "Укртрансгаз" уклав у грудні минулого року. Вартість обслуговування кредитної лінії з лімітом до 53,57 млн євро становить 13,84 млн євро. Період кредитування становить 10 років 9 місяців з моменту перерахунку кредитних коштів позикодавцем на рахунок позичальника.

Для цього проекту уряд надав державні гарантії у сумі 560 млн гривень, провівши через Верховну раду у жовтні 2012 року відповідні зміни до державного бюджету. Тоді загальний обсяг держгарантій було збільшено до 69,36 млрд гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!