Компанія Ericsson купила у Microsoft медіа-бізнес

Вівторок, 9 квітня 2013, 12:37

Microsoft офіційно оголосила про продаж медіапідрозділу Mediaroom шведській компанії Ericsson.

Про це пишуть "Вести економіка".

Згідно з повідомленням, американська компанія вивільняє ресурси, щоб направити їх на розвиток Xbox. Ericsson отримує готовий продукт для інтернет-телебачення і потокових сервісів.

"Точна сума угоди не розголошується, але сторони стверджують, що вона буде завершена в II кварталі поточного року", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

C допомогою Mediaroom телебачення дивляться приблизно 11 млн сімей. Її використовують такі великі оператори, як AT&T, Deutsche Telekom і Telefónica. За прогнозами Pyramid Research, цього року число абонентів IP-телебачення в світі перевищить 100 млн.

Як повідомляється, приєднання Mediaroom дозволить компанії Ericsson досягти 25% на ринку IP-телебачення і стати найбільшим провайдером в світі.

Хоча Ericsson більш відома в якості виробника засобів мобільного зв'язку, останнім часом вона зробила кілька придбань у сфері телебачення, зокрема придбала підрозділ Broadcast Services компанії Technicolor. А оператор Korea Telecom скоро разом з Ericsson почне тестування нового відеокодека HEVC і трансляції відео у форматі надвисокої чіткості 4K.

За оцінками Ericsson, обсяг світового ринку IP-телебачення зросте до 45 млрд доларів в 2013 році з 32 млрд доларів у 2012 році, а до 2015 року обсяг ринку досягне 105 млрд доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: