Соцмережу "ВКонтакте" оцінили у 2,2 мільярда

Середа, 24 квітня 2013, 20:38

Угода з придбання 48% соцмережі "ВКонтакте" у співзасновників Льва Левієва та В'ячеслава Мірілашвілі могла пройти виходячи з оцінки всієї компанії в 2,2 млрд доларів.

Про це пише Forbes з посиланням на власні розрахунки.

Як зазначає видання, деякі цифри видання дізналося від партнера фонду UCP Вікторії Лазарєвої, яка була покупцем у цій угоді.

Наприклад, Лазарєва розповіла, що фонд хотів би, щоб через 5-10 років соціальна мережа коштувала б 10 млрд доларів.

Реклама:

При цьому вона підкреслила, що у фонді орієнтуються на рентабельність у 35%. Назвати точну суму угоди Лазарєва відмовилася.

Раніше в пресі з'явилися повідомлення, що операція була оформлена, виходячи з вартості "ВКонтакте" в 2,8 мільярда доларів, проте офіційно ця інформація не підтверджувалася.

Джерела Forbes на ринку заявили, що Льовієв і Мірілашвілі спочатку хотіли отримати за свої 48% 1,5 млрд доларів, а весь сайт оцінювали в 3,1 млрд доларів.

Як відомо, Mail.ru Group, контрольована структурами Алішера Усманова, не виключає продажу своїх 40% акцій в найбільшій російській соцмережі "ВКонтакте".

Як повідомлялося в аналітичному огляді JP Morgan в серпні 2011 року, інші 60% компанії розділені між сім'єю Мірілашвілі (близько 40%), засновником мережі Павлом Дуровим (12%) і Левом Левієвим (8%).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!