Лукашенко руками-ногами "за" будівництво газопроводу в обхід України

П'ятниця, 19 квітня 2013, 15:30

Білорусь підтримує будівництво газопроводу "Ямал-Європа-2", який проходитиме через територію республіки.

Про це заявив президент Білорусі Олександр Лукашенко, передає "УНІАН".

"Що стосується Білорусі, то ми - руками-ногами "за", оскільки це робочі місця, високтехнологічний проект, для якого є все, починаючи від фундаментів, компресорних станцій, виробничих площ, які готувалися на дві нитки. Що стосується Польщі, то там один говорить одне, інший - інше, третій - третє. Але якщо Росія почне будувати "Ямал-Європа-2", на чому я постійно на всіх переговорах наполягав, ми будемо активними прихильниками, учасниками цього будівництва!", - підкреслив Лукашенко.

Він констатував, що для Білорусі цей проект вкрай вигідний.

Реклама:

"Ми гарантуємо, що при будь-якій владі будемо оберігати і підтримувати об'єкти в нормальному стані, тому що нам це вигідно. Росіяни це побачили, тому й прийняли подібне рішення. Домовляться з поляками - завтра почнемо будувати", - заявив президент Білорусі.

Як відомо, 18 квітня президент Польщі Броніслав Коморовський заявив, що стосовно меморандуму по газопроводу "Ямал-Європа-2" Росія "дещо розіграла" Польщу.

Нагадаємо, 5 квітня російський "Газпром" оголосив про підписання з польським Europolgaz меморандуму про взаєморозуміння, документ передбачає реалізацію проекту "Ямал-Європа-2" через територію Польщі в напрямку Словаччини та Угорщини потужністю не менше 15 млрд куб. м газу в рік.

Однак, прем'єр Польщі Туск відмовився коментувати підписання меморандуму з "Газпромом", заявивши, що нічого про це не знає.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!