Європа зобов'яже Кіпр знайти ще 6 мільярдів євро

Четвер, 11 квітня 2013, 15:44

Кіпру доведеться знайти додатково шість мільярдів євро на порятунок своєї економіки.

Про це йдеться в документах підготовлених Єврокомісією, пише "Лєнта.ру" з посиланням на Reuters.

Як зазначається у матеріалах, Кіпру в 2013-2016 роках знадобиться 23 млрд євро допомоги, а не 17 млрд, як планувалося раніше. При цьому додаткові кошти середземноморська республіка повинна знайти сама; внесок ЄС і МВФ залишається на колишньому рівні в десять мільярдів євро.

Вартість порятунку економіки Кіпру виросла, так як сторонам не вдалося в короткі терміни досягти угоди про заходи для запобігання дефолту, що призвело до підриву довіри інвесторів і споживачів до банків. Про це розповів неназваний єврочиновник газеті The Wall Street Journal.

Реклама:

WSJ уточнює з посиланням на матеріали Єврокомісії, що 10,3 млрд з необхідних 13 млрд євро Нікосії вдасться отримати в результаті реструктуризації двох найбільших банків острови - Cyprus Popular Bank (Laiki) and Bank of Cyprus.

У документах також містяться прогнозні дані про вплив поточної кризи на економіку Кіпру.

За оцінкою Єврокомісії, в 2013 році економіка країни скоротиться на 8,7%, і на 3,9% в 2014 році, після чого ВВП почне зростати. Борг Кіпру, як очікується, до 2015 року збільшиться до 126,3%, а до 2020 року скоротиться до 104% ВВП.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: