Україна хоче вільно торгувати з Канадою, Ізраїлем, Туреччиною і Сербією

Вівторок, 5 березня 2013, 16:57

Україна має намір прискорити підписання угод про зону вільної торгівлі з Канадою, Ізраїлем, Туреччиною і Сербією.

Про це заявив міністр закордонних справ Леонід Кожара на спільній колегії МЗС і Мінекономрозвитку, передає "ЛігаБізнесІнформ".

"Необхідно прискорити підписання угод про зону вільної торгівлі з перспективними партнерами України, такими як Канада, Ізраїль, Туреччина, Сербія. Це завдання стає більш актуальним у зв'язку із створенням трансатлантичного торговельного та інвестиційного партнерства між ЄС і США", - зазначив Кожара.

Що стосується ЗВТ з Євросоюзом, то за словами міністра, Україні необхідно в найкоротші терміни створити національну систему з координації діяльності по імплементації цієї угоди.

Реклама:

Крім того, Кожара підкреслив, що слід почати роботу на ринках країн, що мають великий потенціал і де українська продукція є конкурентноздатною.

Зокрема, за словами міністра, йдеться про ринки Колумбії та В'єтнаму.

"Нам необхідно також активніше користуватися інструментарієм СОТ для захисту наших економічних інтересів", - сказав він.

Глава МЗС повідомив, що ситуація із зовнішньою торгівлею не така позитивна, як хотілося б, а негативне сальдо з 2005 року постійно зростає.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: