"Спрощенці" поповнили держказну майже на мільярд гривень

Четвер, 21 березня 2013, 13:00

За два місяці 2013 року приватні підприємці самостійно нарахували та сплатили до бюджету 995,1 млн гривень єдиного податку.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби відомства.

Як зазначається, це на 300% перевищує минулорічні надходження цього податку. Тоді від спрощенців бюджет отримав 346,2 млн гривень. Переважну більшість цієї суми сплатили підприємці, які працюють на третій групі.

Аналітики Міндоходів зазначають, що вся сума податку нараховувалася безпосередньо платниками, які самостійно визначили розмір своїх податкових зобов’язань та сплатили їх до бюджету. Перевірити правильність нарахованих сум податківці зможуть лише після опрацювання декларацій, які подаватимуться у квітні.

Реклама:

Однак, впевнені у міністерстві, сума навряд чи значно зміниться, оскільки малий бізнес практично завжди дотримується законодавчих вимог та не зацікавлений у наявності боргів перед бюджетом.

На сьогодні на спрощеній системі оподаткування працюють майже 1,2 млн фізичних осіб-підприємців. Порівняно з відповідним періодом минулого року їх кількість зросла на 130 тис осіб.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!