Apple звинуватили в порушенні 12 патентів

Четвер, 21 березня 2013, 10:27

Компанія-розробник програмного забезпечення Intertrust Technologies має намір у судовому порядку вимагати від Apple компенсації за порушення 12 своїх патентів.

Про це заявили представники компанії, пишуть "Вести".

Як повідомляється, в активі Intertrust знаходяться ліцензії на технології засобів захисту інформації, і компанія має близько 200 патентів.

За інформацією представників компанії, поточний позов стосується такої продукції Apple, як смартфони iPhone, планшети iPad та комп'ютери Mac. Також у справі фігурує і ПЗ від американського технологічного гіганта, в цьому списку знаходяться сервіси iCloud, Apple Store і iTunes.

Реклама:

Представники Intertrust також додали, що шкодують про необхідність вирішувати спір у суді, оскільки Intertrust і Apple пов'язують давні партнерські відносини. Відзначається, що спільною працею компанії створили безліч продуктів в області безпеки.

Серед інших компаній, яким Intertrust надає свої рішення, числяться такі великі гравці, як Samsung, Sony, Panasonic і Nokia.

Цікаво, що в 2004 році позивач за поточною справою вже подавав схожий позов на адресу іншого американського гіганта - компанії Microsoft. Тоді Intertrust вдалося відсудити 440 млн доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!