Європейські банки мають намір продати Visa Europe

Четвер, 21 березня 2013, 09:32

Європейські банки, що володіють платіжною системою Visa Europe, мають намір продати її американській Visa Inc. і створити власну платіжну систему.

Про це пише "Комерсант-Україна".

Згідно з повідомленням, Visa Europe є окремою від американської Visa Inc. структурою, вона належить більш ніж 3,7 тис європейських банків, які за умовами ліцензійної угоди випускають картки Visa і використовують відповідні технології для проведення платежів.

За даними The Wall Street Journal, власники Visa Europe мають намір продати її американській Visa Inc. У цьому місяці в Лондоні вже відбулася зустріч представників банків-власників Visa Europe, на якій обговорювалося питання продажу.

Реклама:

Офіційне рішення може бути прийняте вже в квітні, після чого американцям буде запропоновано викупити Visa Europe, ціна якої, за даними WSJ, складе не менше 3 млрд доларів.

Також повідомляється, що після продажу Visa Europe європейські банки мають намір створити власну платіжну систему, яка може скласти конкуренцію як Visa, так і MasterCard.

Експерти вважають, що угода може бути взаємовигідною: європейські банки зможуть отримати більшу свободу на ринку платежів, а американська Visa - централізувати управління своїми європейськими операціями і прискорити експансію на європейських ринках.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!