Холдинг Ахметова залучив 107 мільйонів у німецького банку

Середа, 20 березня 2013, 19:39

Найбільший приватний енергетичний холдинг України ДТЕК залучив 107 млн євро у Landesbank Berlin (Німеччина) для будівництва першого етапу Ботієвської вітроелектростанції.

Про це передає "УНІАН" з посиланням на прес-службу холдингу.

"Кредит для будівництва першого етапу найбільшої ВЕС в Україні в сумі 107 млн євро був наданий Landesbank Berlin (Німеччина) з покриттям ризиків EKF (Експортно-кредитне агентство (ЕКА) Данії, країни-виробника вітряних турбін першої черги Vestas)", - сказано в повідомленні.

Згідно з повідомленням, гарантами та поручителями за угодою виступили підприємства групи ДТЕК, а термін кредитування становить 10 років з пільговим періодом - один рік на доставку і установку вітротурбін.

Реклама:

"Усього в першій черзі Ботієвської ВЕС було встановлено 30 вітротурбін Vestas V112-3, 0 MW", - зазначено в повідомленні.

Також у повідомленні наголошується, що перша черга Ботієвської ВЕС входить до ТОП-20 найбільших вітроелектростанцій Центральної та Східної Європи.

ДТЕК - приватна вертикально-інтегрована енергетична компанія України. Входить до складу фінансово-промислової групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ), що належить українському бізнесменові Рінату Ахметову.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: