Дніпропетровщина отримає 3,2 мільярди інвестицій до "Євробаскету-2015"

П'ятниця, 15 березня 2013, 13:08

Сума державних і приватних інвестицій у розвиток інфраструктури Дніпропетровської області під час підготовки до "Євробаскет-2015" складе 3,2 млрд гривень.

Про це повідомив віце-прем'єр Олександр Вілкул, передає "УКРІНФОРМ".

"Держава побудує в Дніпропетровському аеропорту нову злітно-посадочну смугу, а інвестор побудує сучасний термінал і багатофункціональну арену", - сказав Вілкул.

Він підкреслив, що "Євробаскет" - реальна можливість для Дніпропетровського регіону отримати новий універсальний комплекс, який дозволить проводити змагання більш ніж зі 100 видів спорту, а також масштабні концерти і виставки.

Реклама:

Також у рамках підготовки до "Євробаскету-2015" в Дніпропетровську буде проведена реконструкція Палацу спорту "Метеор" та виділені кошти на розвиток інфраструктури. Їх буде залучено в рамках державно-приватного партнерства: 25% від суми приватних інвестицій - це власні засоби інвесторів, а 75% - кредитовані. Упродовж 5 років інвестор повертає банку тіло кредиту, а держава компенсує відсотки банківського кредиту, процентна ставка якого буде нижча середньоринкової.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!