Литва критикує Україну за перегляд мит СОТ

Середа, 6 лютого 2013, 18:23

Литва вважає, що звернення України до СОТ щодо перегляду тарифних ставок ставить під сумнів здатність України реалізувати парафовану угоду про зону вільної торгівлі з ЄС.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби президента Литви, передають "Українські новини".

Як повідомляється, президент Литви Даля Грібаускайте зазначила, що прагнення України переглянути умови членства СОТ є безпрецедентним кроком, який знижує довіру міжнародного співтовариства до України.

"Це негативний сигнал для Європейського союзу, який викликає сумніви і в здатності України втілити в життя положення угоди про вільну торгівлю, яка є важливою частиною угоди про асоціацію з ЄС", - підкреслила вона.

Реклама:

За її словами, Литва зацікавлена ​​в підписанні угоди про асоціацію між Україною та ЄС та у якнайшвидшому застосуванні положень його частини про зону вільної торгівлі.

"Застосування цих положень для нас актуально, так як це дозволить уніфікувати митні збори та інші тарифи, буде стимулювати двосторонню торгівлю і інвестиції, підвищить ефективність вже 10 років функціонуючого потягу комбінованого транспорту "Вікінг", - цитує прес-служба литовського президента.

Як повідомлялося, Кабмін України вважає обгрунтованим звернення до СОТ щодо перегляду тарифних ставок. Україна розраховує на досягнення компромісу в питанні перегляду тарифних ставок у рамках СОТ.

Раніше 30 країн-членів СОТ і ЄС закликали Україну відкликати подану до СОТ заявку про перегляд своїх тарифних зобов'язань перед учасниками організації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!