Кiлькiсть шахрайських операцiй з банкiвськими картками зросла на 47% - НБУ

Вівторок, 5 лютого 2013, 19:12

Загальна кiлькiсть шахрайських операцiй з банкiвськими картками у 2012 роцi збiльшилася порiвняно з 2011 роком на 47%, а обсяг цих операцiй зрiс на 20%.

Про це повiдомила директор генерального департаменту iнформацiйних технологiй i платiжних систем НБУ Наталiя Синявська на прес-конференцiї в Києвi, передає "Інтерфакс-Україна".

За її iнформацiєю, вiд таких операцiй постраждали 57 банкiв, що на шiсть бiльше, нiж роком ранiше, i становить 40% вiд загальної кiлькостi банкiв у країнi.

Як зазначила Синявська, як i ранiше, найбiльша частка в статистицi шахрайських операцiй (39%) припадає на пiдроблення карток.

Реклама:

"Водночас у зв'язку з поширенням бiльш захищених чипових карток зросла понад утричi кiлькiсть шахрайств без пред'явлення карток, наприклад, платежi в інтернетi, що вивело їх на друге мiсце в рейтингу типiв карткового шахрайства", - йдеться у повідомленні.

Синявська наголосила, що обсяг шахрайських операцiй iз картками становив усього 0,002% вiд загального обсягу карткових операцiй.

"Але багато банкiв намагаються не показувати реальних збиткiв, тому їхнiй iстинний обсяг складно оцiнити", - сказала директор гендепартаменту НБУ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: