Хорошковський каже, що ніяких грошей за продаж "Інтера" не було

Четвер, 28 лютого 2013, 11:04

Екс-власник телеканалу "Інтер" Валерій Хорошковський каже, що 2,5 млрд доларів - це капіталізація компанії, а ніяких грошей за продаж не було.

Про це він сказав в інтерв'ю виданню "Телекритика".

"Я наполягаю на тому, що було написано в прес-релізі. Капіталізація компанії два з половиною мільярди. Є певні нюанси, пов'язані з тим, що у нас є правообладания на продукти за участю третіх осіб. Тобто вся капіталізація компанії, і природно, що основна частка в цій капіталізації - це ліцензіати. Але є дрібниці", - пояснив Хорошковський.

При цьому він уточнив, що майже всю суму від угоди особисто отримає не він, а його компанії, а "до цього не було ніяких грошей", які Хорошковський отримував за опціон.

Реклама:

"Опціон не було виконано, тому ніяких грошей не було. Були гроші інші, ті, що пов'язані з купівлею або продажем К1, К2, "Мегаспорт", але вони були як раз сплачені з мого боку. Тобто я платив. Не мені, а я", - зазначив екс-власник групи.

"Коли ми купували канали К1, К2 і "Мегаспорт" - це були прямі договори купівлі-продажу, 100% акцій цих компаній - в цей момент не було легкої можливості розжитися додатковими ліцензіями, тому що на ринку було дуже багато охочих. Я розумів, що з одним каналом ми не виживемо, нам потрібна сегментація, відповідно, потрібні були додаткові ліцензії. Було прийнято рішення купувати, але умовою цієї покупки з боку продавця було підписання опціону на можливість придбання 50% групи "Інтер", - зазначив Хорошковський.

Термін дії опціону минув у 2010 році, в результаті він не був виконаний, відповідно, акції залишилися у Хорошковського.

"Зараз, коли ми підписали угоду, було прийнято рішення про продаж 100% акцій. І зараз Дмитро Фірташ купив 100% акцій, а те, що всередині є Сергій Льовочкін - це вже їхні відносини, мені про це невідомо", - додав він.

Як відомо, 1 лютого 2013 року компанія KH Media Limited, що належить Валерію Хорошковському, уклала з GDF Фірташа угоду про продаж 100% акцій компанії Inter Media Group Limited, виходячи з оціночної вартості 2,5 млрд доларів.

Пізніше глава Міндоходів Олександр Клименко заявляв, що відомство розраховує, що до держбюджету надійдуть всі податки, які повинні сплатити учасники угоди з продажу телеканалу "Інтер".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: