Глава МВФ вважає, що розмови про "валютні війни" - необгрунтовані

Субота, 16 лютого 2013, 13:57

Не можна пом'якшувати грошово-кредитну політику для забезпечення економічного зростання, але зараз немає ніяких підстав говорити про "валютні війни".

Про це заявила глава МВФ Крістін Лагард на зустрічі G-20, передають "Вести экономика".

"Для розвинених країн це означає, що вони не повинні сильно послаблювати грошово-кредитну політику, не відкладати необхідні дії щодо виходу на стійкий шлях зростання, а також провести реструктуризацію та реформу фінансового сектора", - сказала Лагард.

Торкаючись країн, що розвиваються вона зазначила, що високі темпи зростання мають бути підтримані політичними рішеннями, так як без них не можна вирішити проблему "вузьких місць" і управляти потоками капіталу.

Реклама:

Директор-розпорядник МВФ додав, що політика країн повинна бути спрямована на досягнення збалансованого зростання з використанням гнучкого валютного курсу. При цьому, за словами Лагард, зараз немає ніяких підстав для того, щоб називати сформовану ситуацію "валютними війнами".

"Нинішні розмови, підкреслюю, саме розмови, про "валютні війни" необгрунтовані. Дійсно, нещодавно євро зміцнився, єна ослабла, але це відбулося в результаті правильних політичних заходів, зроблених в Європі, і ослаблення грошово-кредитної політики Японії", - сказала вона і додала, що МВФ вітає такі політичні кроки.

Як повідомлялося, фонд відомого бізнесмена Джорджа Сороса з листопада 2012 року заробив мільярд доларів, граючи проти єни.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!