Мільярдери відмовляються від інвестицій у золото

Субота, 16 лютого 2013, 13:04

Мільярдери Джордж Сорос і Луї Мур Бекон скоротили свої інвестиції в активи, пов'язані з золотом, в 4 кварталі 2012 року на тлі того, що ф'ючерси показали найбільшу негативну динаміку за 8 років.

Soros Fund Management LLC скоротив інвестиції в SPDR Gold Trust, найбільший інвестиційний фонд, на 55% до 600 тис акцій на 31 грудня 2012 року, про що свідчать дані Комісії з цінних паперів і бірж США, передають "Вести экономика".

Moore Capital Management LP, керуючий активами Бекона, продав весь свій пакет акцій в SPDR і знизив частку в Sprott Physical Gold Trust.

При цьому Paulson & Co, найбільший інвестор в SPDR, зберіг свою частку на рівні 21,8 млн акцій.

Реклама:

Рішення Сороса і Бекона в IV кварталі 2012 року можуть зміцнити чутки про те, що 12-річний період зростаючих цін на золото підходить до кінця, оскільки економічні показники США і Китаю демонструють ознаки відновлення.

"Скорочення позицій Джорджа Сороса може трохи нервувати ринок", - вважає старший стратег Australia & New Zealand Banking Group Ltd. Логін Треветан. - Ринок може також орієнтуватися на Полсона і тих інвесторів, позиції яких стійкі".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!