Янукович каже, що влада допомагає усім із житлом

П'ятниця, 15 лютого 2013, 10:48

Президент Віктор Янукович заявляє, що влада приділяє особливу увагу питанню забезпечення громадян житлом і програми щодо доступного житла вже діють.

Про це він сказав в інтерв’ю журналу "Україна і світ. Глобальний порядок денний 2013", повідомляє прес-служба президента.

По-перше, за його словами, діє Державна цільова соціально-економічна програма будівництва (придбання) доступного житла на 2010-2017 роки, згідно з якою, держава надає громадянам безоплатну підтримку в розмірі 30% вартості житла.

"За час дії програми таку підтримку вже отримали близько 2,5 тисяч сімей", - зазначив президент.

Реклама:

Також для забезпечення доступним житлом держава пропонує здешевлення вартості іпотечних кредитів, сказав Янукович.

"Ця програма "молода", вона стартувала у червні минулого року. За нею вже надано допомогу більш ніж тисячі сімей. Для її реалізації в 2013 році в держбюджеті передбачено 300 млн гривень", - зазначив він.

Також президент додав, що діє ще одна програма - Державна програма забезпечення житлом молоді на 2002-2017 роки.

"Сьогодні в ній беруть участь понад 10,5 тисяч молодих сімей", - сказав Янукович.

Крім цього, додав він, за державний рахунок частково компенсується відсоткова ставка за іпотечним кредитом ще для 17,5 тисяч молодих сімей.

Нагадаємо, урядова робоча група на чолі з першим віце-прем'єром Сергієм Арбузовим працює над створенням нової державної програми із забезпечення громадян доступним житлом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: