ГОЛОВНІ ПОДІЇ ДНЯ

Четвер, 24 січня 2013, 21:00

ДІУ обіцяє знизити ставку рефінансування іпотечних кредитів

ДІУ в найближчі місяці має намір знизити ставку рефінансування іпотечних кредитів з 18% до 15,4%, що дозволить на 2-3 процентних пункти здешевити кредити для позичальників, заявив голова правління ДІУ Валентин Рибачук.

"Ми плануємо зниження ставки рефінансування до 15,3-15,4%, більш точно розрахуємо її після монетизації в лютому", - заявив Рибачук.

Реклама:

Україна заборонила ввезення молокопродуктів з Білорусі

Держветфітослужба України заборонила з 21 січня ввозити продукцію білоруських ВАТ "Бабусина кринка" і ВАТ "Молочні продукти", а з 23 січня - ВАТ "Оршанський молочний комбінат". Як повідомляється, такі заходи вжито у зв'язку з невідповідністю продукції цих підприємств українським нормам безпеки за мікробіологічними та фізико-хімічними показниками.

Янукович вирішив провести власний економічний саміт

Україна планує провести Регіональний саміт Всесвітнього економічного форуму по Європі та Центральній Азії, заявив президент Віктор Янукович у Давосі

"Ми плануємо найближчим часом провести в Україні саміт європейських і євразійських країн", - повідомив глава держави.

НБУ відкликав ліцензію "Ерде Банку"

Нацбанк відкликав ліцензію на здійснення "Ерде Банком" валютних операцій, повідомив регулятор. <"Згідно з розпорядженням Нацбанку від 23 січня 2013 року генеральна ліцензія на здійснення Публічним акціонерним товариством "Ерде Банк" валютних операцій відкликана", - зазначає прес-служба НБУ.

Економічна стагнація продовжиться і в 2013 році - банкіри

2013 рік буде важким для української економіки - накопичуються проблеми в металургії, зростає дефіцит поточного рахунку, посилюється тиск на гривню і погіршується зовнішня ліквідність, заявили аналітики "Ерсте Банку".

Відповідно до огляду, світові ринки продовжують негативно впливати на українську економіку. Уповільнення китайської економіки і рецесія в країнах ЄС привели до значного скорочення зовнішнього попиту.

Янукович вирішив розділити "Нафтогаз"

Президент Віктор Янукович заявляє, що НАК "Нафтогаз України" найближчим часом буде розділений на кілька підприємств.

За словами Януковича, найближчим часом "Нафтогаз" буде розділений на кілька підприємств, на базі яких в свою чергу в найближчому майбутньому будуть створені акціонерні товариства.

"Я вважаю, що це дасть поштовх розвитку вкладень інвестицій, тому що державні інвестиції обмежені", - сказав президент.

Україна підписала газову угоду з Shell

У Давосі в присутності президента України та прем’єр-міністра Нідерландів підписано газову угоду між Shell та компанією "Надра Юзівська". 

Звертаючись до прем’єр-міністра Нідерландів, Янукович наголосив, що він був свідком чудової події.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!