Moody's попередило корпорації про зниження рейтингів

Четвер, 6 грудня 2012, 19:29

Кількість негативних рейтингових дій щодо корпорацій перевищить число позитивних.

Про це йдеться в прогнозі аналітиків агентства Moody's, пишуть "Ведомости".

Як зазначається у повідомленні, уповільнення темпів зростання економіки в поєднанні із заходами жорсткої фінансової політики призведе до скорочення споживчих витрат, що найсильніше це вдарить по телекомунікаційним операторам, підприємствам роздрібної торгівлі і автовиробникам.

"Показники ліквідності в корпорацій - на хорошому рівні, але у 2013 році будуть погіршуватися через кризу суверенних боргів і обмеженості банківських кредитів", - прогнозує Moody's.

Реклама:

"Через відсутність впевненості у відновленні економіки і слабкого попиту в емітентів є обмежений запас міцності", - відзначають в агентстві.

"Уповільнення темпів економічного зростання на ринках, що розвиваються, стане ще одним драйвером погіршення кредитоспроможності хімічної та металургійної галузей, оскільки призведе до зниження доходів європейських корпорацій, що намагаються компенсувати уповільнення зростання на традиційних західноєвропейських ринках за рахунок країн, що розвиваються", - відзначають аналітики.

Корпорації СНД вигідно відрізняються на тлі колег: їхня кредитна якість залишиться стабільним у 2013 році, незважаючи на більш складні глобальні економічні умови, прогнозує Moody's.

Як повідомлялося, тепер інвестори, що постраждали від недбалої або навмисно необ'єктивної кредитної оцінки агентств, можуть претендувати на відшкодування збитків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!