Рейтинг Греції скоротили до "вибіркового дефолту"

Четвер, 6 грудня 2012, 13:27

Standard & Poor's скоротило довгостроковий суверенний кредитний рейтинг Греції в іноземній валюті до "вибіркового дефолту" з і без того низького рівня "ССС".

Минулого тижня Греція і її міжнародні кредитори досягли угоди про скорочення боргового тягаря країни, в тому числі і за допомогою зворотного викупу облігацій, передає Reuters.

Рішення про скорочення кредитного рейтингу з'явилося після того, як уряд запросив приватних власників облігацій взяти участь у зворотному викупі, "який, за нашими критеріями, ми вважаємо вибірковим дефолтом", йдеться в заяві S&P.

"Коли зворотний викуп буде здійснено (що, як ми розуміємо, заплановано приблизно на 17 грудня 2012 року), ми, ймовірно, порахуємо, що вибірковий дефолт ліквідовано, і підвищимо суверенний кредитний рейтинг Греції до категорії "ССС", - сказано в заяві.

Реклама:

Прогноз для рейтингу залишається негативним.

Міністри фінансів єврозони і Міжнародний валютний фонд 26 листопада домовилися про заходи, спрямовані на скорочення грецького боргу і повернення країни на міжнародні фінансові ринки.

Греція заявила, що витратить 10 мільярдів євро на зворотній викуп облігацій в ціновому діапазоні, що перевищив ринкові очікування.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: