Питання української ГТС вирішиться найближчим часом - Рибак

П'ятниця, 21 грудня 2012, 19:29

Питання спільної експлуатації української газотранспортної системи залишається відкритим, його вирішуватимуть найближчим часом.

Про це заявив голова Верховної ради Володимир Рибак, передає "Інтерфакс-Україна".

"Питання це на сьогоднішній день не знято, воно сьогодні існує", - сказав Рибак, коментуючи висловлювання президента РФ Володимира Путіна про те, що Україна втратила шанс, свого часу відмовившись від створення газотранспортного консорціуму за участю України, Росії та ЄС.

"Моя особиста позиція в цьому питанні така, що я б не хотів, щоб по завершенню деякого часу труби, які є, ми б вивозили на металобрухт", - наголосив спікер.

Реклама:

За його словами, можна було б знайти варіант щодо спільної експлуатації ГТС Україною і Росією, або ж в іншому варіанті - України та ЄС.

"Наразі тривають різні переговори на рівні фахівців. Мені здається, що найближчим часом буде розпочато підхід по якогось варіанту щодо спільної експлуатації ГТС. Українська ГТС потребує серйозної модернізації", - сказав Рибак.

Він повідомив, що найближчим часом відбудеться візит делегації Державної Думи Російської Федерації.

"У найближчі дні ми зустрічатимемося. Ми домовлятимемося про подальше міжпарламентське співробітництво Держдуми і Верховної hади", - сказав спікер, наголосивши, що між Україною та Росією існує перелік питань, які вирішуватимуть на парламентському рівні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: