Fitch знизив рейтинги ArcelorMittal

П'ятниця, 21 грудня 2012, 17:43

Міжнародне агентство Fitch знизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента і рейтинг пріоритетних незабезпечених боргових зобов'язань найбільшої металургійної компанії ArcelorMittal SA до BB + з BBB-.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби агентства, передає "ЛігаБізнесІнформ".

Як повідомляється, компанія отримала рейтинг "стабільний". У той же час короткостроковий РДЕ був переглянутий у бік зниження до В з F3.

У числі факторів, що впливають на рейтингову оцінку ArcelorMittal, експерти агентства назвали стан східноєвропейського металургійного ринку, ступінь диверсифікованості продуктового портфеля компанії і масштаби її роботи та інше.

Реклама:

У цілому, зниження рейтингу слідує за погіршенням перспектив сталеливарної промисловості ринку на наступний рік. Це відіб'ється на більш повільному поліпшенні кредитних показників компанії протягом найближчих двох-трьох років, впевнені аналітики Fitch.

На їхню думку, у ArcelorMittal не вийде досягти раніше прогнозованих показників, однак і значного погіршення не очікується. Все це дозволяє залишити "стабільним" прогноз по рейтингу, незважаючи на його зниження.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: