Україна виграла справу за позовом Naftrac Limited на 185 мільйонів

Середа, 12 грудня 2012, 13:01

Арбітражний суд третейського суду в Гаазі повністю відмовив компанії Naftrac Limited в задоволенні грошових вимог до Гагентству екологічних інвестицій України в розмірі близько 185 млн доларів.

Про це повідомила прес-служба Міністерства юстиції з посиланням на департамент судової роботи Мін'юсту, передає "Інтерфакс-Україна".

Як наголошується в повідомленні, арбітражний розгляд справи тривав з 2009 року і стосувалося виконання Україною її міжнародних зобов'язань за Рамковою конвенцією ООН про зміну клімату 1992 року і Кіотського протоколу до неї 1997 року.

"Компанія Naftrac Limited звернулася до Держагентству екологічних інвестицій України. Позивач вимагав компенсації у зв'язку з порушенням його прав як інвестора на загальну суму близько 185 млн доларів, яка повинна бути перерахована на його рахунок, а також визначення кількості одиниць викидів парникових газів", - наголошується в повідомленні.

Реклама:

Згідно йому, вимоги про перерозподіл одиниць викидів парникових газів суд задовольнив у мінімальному обсязі і повністю відмовив Naftrac Limited у присудженні на її користь будь-яких витрат по справі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!