Білорусь домовляється з Росією про постачання нафти

Вівторок, 11 грудня 2012, 20:14

Протягом найближчих тижнів Білорусь розраховує підписати з Росією баланс на поставки нафти й нафтопродуктів на 2013 рік.

Про це заявив президент Білорусі Олександр Лукашенко, передає УНІАН.

"Думаю, що ми домовимося про 23 мільйони тонн. Існує єдина проблема – технічна: чи зможуть такий обсяг поставити трубою? Приблизно 22 мільйони тонн зможуть, а один мільйон тонн ми готові поставити залізничним транспортом. Хоча прибутковість там буде менша, але продамо цей бензин на захід, там ціни вищі, буде для нас вигідніше", – сказав Лукашенко.

Він нагадав, що Білорусь наполягає на поставках саме 23 мільйонів тонн – такий обсяг необхідний для білоруських підприємств, які завдяки модернізації здатні переробляти великі обсяги нафти.

Реклама:

"Росія згодна на поставки 23 мільйонів тонн нафти на умовах взаємних поставок Білоруссю високооктанового бензину. Такі умови прийнятні для Білорусі, хоча це суперечить духу Єдиного економічного простору й союзу, який ми будуємо", – зазначив президент Білорусі.

За словами Лукашенка, за необхідності Білорусь зможе додатково поставити необхідні обсяги нафти з інших країн.

"Одного разу Білорусь вже використала можливість поставок азербайджанської нафти через Україну нафтопроводом "Одеса-Броди". Якщо росіяни пошкодують нам 3-4 мільйони тонн додатково нафти, купимо в Азербайджані, у Венесуелі або ще десь, задіємо український вектор", – наголосив Лукашенко.

Нагадаємо, нещодавно президент Білорусі Олександр Лукашенко знову підняв тему продажу місцевих нафтопереробних потужностей Росії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!