Камбін передав аеропорт "Запоріжжя" в комунальну власність

Понеділок, 5 листопада 2012, 20:04

Кабінет міністрів передав цілісний майновий комплекс державного підприємства "Міжнародний аеропорт" Запоріжжя "у власність територіальної громади Запоріжжя.

Про це йдеться у розпорядженні уряду № 854 від 17 жовтня, передають "Українські новини".

Раніше аеропорт належав державі в особі Міністерства інфраструктури та був переданий у комунальну власність за ініціативою самого міністерства, а також Запорізької міської ради.

Передача аеропорту у власність запорізької територіальної громади відбулася за умови, що органи місцевого самоврядування будуть використовувати майно об'єкта за цільовим призначенням, і не будуть приватизувати його.

Реклама:

Як повідомляло агентство, 16 жовтня під час візиту в Запоріжжя прем'єр-міністр Микола Азаров заявляв про намір Кабміну передати аеропорт "Запоріжжя" у комунальну власність.

У лютому 2011 року Запорізька міська рада дала згоду про прийняття в комунальну власність аеропорту "Запоріжжя", при цьому злітно-посадочна смуга залишиться у власності держави.

Міськрада має намір шукати інвестора для реконструкції і розвитку аеропорту, а до цього фінансування роботи підприємства буде здійснюватися з міськбюджету.

Державне підприємство "Міжнародний аеропорт "Запоріжжя" займає територію площею 60 га із злітно-посадковою смугою довжиною 2 500 м.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: