У Бродського проти виведення валютних коштів за кордон

Понеділок, 5 листопада 2012, 18:07

Держпідприємництво погодило проект постанови Кабміну "Про внесення змін до пункту 3 Порядку визначення строку та умов завершення імпортної операції без увезення товару на територію України"

Про це повідомляє прес-служба Держпідприємництва України.

Зокрема, пропонується виключити одну з умов, за якою імпортна операція резидента без увезення товару на територію України вважається завершеною – припинення дії зобов’язань шляхом зарахування зустрічних однорідних вимог резидента і нерезидента. 

Оскільки зазначена норма використовується суб’єктами господарювання з метою виведення валютних коштів за кордон та ухилення від відповідальності за порушення законодавства у сфері валютного контролю.

Реклама:

Так, гроші виводилися з України нібито для купівлі товару, який мали поставити в треті країни. А ті розраховувалися векселями, заборгованість за якими, як правило, була фіктивною. Втім, валютна операція вважалася завершеною і знімалася уповноваженим банком з контролю.

Ухвалені Урядом зміни сприятимуть руйнуванню схем виведення валютних коштів за кордон.

Разом з тим буде посилено контроль за дотриманням валютного законодавства та повнотою декларування податків компаніями-імпортерами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!