Європарламент обіцяє провалити бюджет ЄС на 2013 рік

П'ятниця, 30 листопада 2012, 20:25

Після дискусій з головою комітету Європарламенту з бюджету Аленом Ламассуром і після консультацій з політичними фракціями з'ясувалося, що на цій стадії угоду з бюджету- 2013 ЄС досягнуто бути не може.

Про це заявив голова Європейського парламенту Мартін Шульц, передає "Інтерфакс".

"Як і раніше немає тих гарантій, які Європарламент просив у держав-членів ЄС. Ось чому на даний момент неможливо чекати, що більшість депутатів Європарламенту висловляться на користь компромісу щодо проекту бюджету", - йдеться в заяві Шульца.

Конфлікт у зв'язку з бюджетом 2013 між Радою ЄС, що представляє держави-члени Євросоюзу, з одного боку, і Єврокомісією і Європарламентом - з іншого, тягнеться вже кілька місяців.

Реклама:

Єврокомісія вже офіційно висловлювала співчуття про непоступливість ради, яка хоче обмежити видаткову частину бюджету на 2013 рік - 133 млрд євро замість 138 млрд євро, на яких наполягав Європарламент.

У Єврокомісії та Європарламенті вважають, що така позиція підриває перспективу відродження економічного зростання та зайнятості, позбавляючи коштів програми для підтримки малих і середніх підприємств, розвитку регіонів та навчання і професійної підготовки молоді.

Після наради керівництво Європарламенту прийшло до висновку, що підсумок пошуків компромісного варіанту плачевний і проект бюджету на 2013 рік не збере необхідної більшості голосів євродепутатів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: