Україна може втратити автомобільну галузь - Укравтопром

Понеділок, 26 листопада 2012, 12:56

Через відсутність умов, стимулюючих автомобільне виробництво, Україна може повністю втратити всю галузь

Про це заявили в асоціації Укравтопром, передає "ЛігаБізнесІнформ".

Згідно з повідомленням, у грудні будуть зупинені Запорізький автомобільний завод (ЗАЗ), і черкаський завод корпорації Богдан, при цьому замовлення на КрАЗі і ЛАЗі - мінімальні.

"За 20 років в Україні зникло 10 автомобільних заводів. Повністю перестали випускати автомобілі такі підприємства як "КримавтоГАЗ" (Сімферорполь), "УкрВолгатехсервіс" (Бориспіль), "Чернігівавтодеталь" (Чернігів), КАРЗ № 5 (Київ), КАРЗ № 6 (Київ), "Анто-Рус" (Херсон), IVECO-КрАЗ (Кременчук), "Автоагрегат" (Краснодон), "АЗ МО" (Київ), припинив виробництво легкових автомобілів ЛуАЗ (Луцьк) ", - зазначають в асоціації.

Реклама:

Також, експерти відзначають, що утилізаційний збір, який почав діяти в Росії з 1 вересня, фактично зупиняє українську автомобільну промисловість, тому Верховна рада також повинна прийняти закон про утилізаційний податок.

"У той же час, Україна поки нічого не зробила, щоб захистити власну промисловість", - говорять в Укравтопромі.

Як відомо, 20 листопада Рада прийняла в першому читанні законопроект про утилізаційних збір на колісні транспортні засоби, від сплати якого звільнено підприємства-виробники автомобілів по повному циклу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!