Bonduelle відмовляється інвестувати в Україні

Неділя, 25 листопада 2012, 11:23

Французький виробник консервованої продукції Bonduelle відмовився від своїх планів по вирощуванню овочів і створенню виробничих потужностей в Україні.

Про це заявив голова правління компанії "Черкасиагропроект" В'ячеслав Жигайло, пише "Комерсант-Україна".

Як пише видання, основна причина цього - купівля російських активів іншого виробника консервованої продукції з Франції - Cecab Group, що дозволила компанії заповнити дефіцит потужностей у Східній Європі.

За словами Жигайло, Bonduelle шукає покупця і веде переговори з продажу виділених компанії 1,5 тис га поливних земель у Черкаській області.

Реклама:

"Будівництво заводу з виробництва консервованих і заморожених овочів в Черкаській області, який повинен був стати найбільшим у Європі та в який Bonduelle планувала вкласти близько 40 млн євро, так і не почалося", - зазначив Жигайло.

"Передбачалося, що новий завод буде працювати в першу чергу на український ринок, ще частина продукції поставлятиметься до Білорусі і Узбекистану. Крім того, наявність власних виробничих потужностей в Україні повинно було дозволити Bonduelle оптимізувати логістичні витрати і стабілізувати ціну на продукцію, пояснювали тоді в компанії", - пише видання.

У Bonduelle підтвердили, що компанія вирішила відкласти інвестування в Україну.

"Головна причина - у нас з'явилася можливість купити виробництво нашого конкурента Cecab d` Aucy в Росії", - повідомила директор з комунікацій і маркетингу Bonduelle Крістоф Шато.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!