Томенко каже, що влада вирішила протягти бюджет без дискусій

Понеділок, 12 листопада 2012, 11:19

Бюджет-2013 не можна ухвалювати без звіту уряду про ситуацію в країні та виконання бюджету за цей рік.

Про це заявив віце-спікер Верховної ради Микола Томенко, повідомляє прес-служба чиновника.

Як зазначається у повідомленні, Томенко зазначив, що "влада знову вирішила повернулася до ідеї ухвалити бюджет без дискусій і нинішнім складом парламенту".

"Це зрозуміло, оскільки в новому парламенті без звітування про нинішній бюджетний рік важко уявити прийняття даного законопроекту", - додав Томенко.

Реклама:

Віце-спікер відзначив, що саме тому за основу було прийнято план максимального використання нинішньої парламентської більшості, яка, попри не проходження великої кількості депутатів до наступного парламенту, залишається "машиною для голосування".

"Томенко наголосив, що сьогодні принципово важливо оцінити об’єктивну соціально-економічну і фінансову ситуацію в країні", - повідомляє прес-служба.

Згідно із повідомленням, він нагадав, що уряд вже більше трьох місяців не інформував парламент про реальну ситуацію, відмовляючись приходити на сесію Верховної ради під різними приводами.

"По-перше, без реального розуміння того, що відбувається в економіці країни, якою є і буде фінансова ситуація, це зробити неможливо. Перш ніж ухвалювати основний фінансовий закон на рік, необхідно зробити відповідний аналіз та звіт попереднього", - сказав Томенко.

"По-друге, ухвалювати бюджет на 2013 рік повинен новобраний парламент, а не нинішній, легітимність якого точно не поширюється на 2013 рік", - наголосив політик.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: