Попов хоче залучити 170 мільярдів інвестицій

Середа, 24 жовтня 2012, 17:06

Київська влада розраховує залучити близько 170 млрд гривень у рамках реалізації Стратегії розвитку Києва до 2025 року.

"Стратегія розвитку міста передбачає в процесі реалізації залучення близько 170 млрд гривень у різні напрями розвитку", - сказав голова КМДА Олександр Попов, передає "Інтерфакс-Україна".

Він також зазначив, що "банк інвестиційних пропозицій" столиці, формування якого розпочалося в 2011 році, на сьогодні містить інвестпроекти загальною вартістю близько 140 млрд гривень.

За словами Попова, з метою реалізації інвестполітики в столиці КМДА підготувала низку змін, що передбачають спрощення інвестиційного процесу, зокрема, фактичні терміни його виконання буде скорочено вдвічі - до двох місяців.

Реклама:

Крім того, згідно з протокольним рішенням КЕР, скорочено вдвічі кількість засідань інвесткомісій і протоколів (до двох), розпоряджень КМДА (до одного) і кількість підписів.

Заступник голови КМДА Руслан Крамаренко, у свою чергу повідомив, що столична влада продовжує роботу з реалізації проектів: будівництва міжнародного ділового центру (МДЦ) "Київ-Сіті", інноваційного парку Bionic Hill, четвертої гілки Київського метрополітену і модернізації систем водопостачання-водовідведення.

"Загальна орієнтовна вартість цих інвестиційних проектів становить близько 82 млрд гривень", - зазначив він.

За даними КМДА, в процесі конкурсу та укладення договорів на сьогодні дев'ять інвестпроектів, підписано розпорядження КМДА і готуються до затвердження умови конкурсу щодо 125 інвестпроектів.

Крамаренко з посиланням на дані експертів також повідомив, що обсяг прямих іноземних інвестицій може зрости до 957 млрд гривень до кінця 2025 року.

Нагадаємо, раніше у КМДА повідомили, що обсяг іноземних інвестицій в економіку Києва у 2011 році становив 2,9 млрд доларів, тобто у 1,6 раза більше за бюджет столиці.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!