"Трійка" кредиторів змилувалася над Грецією

Четвер, 18 жовтня 2012, 12:22

Греція і її міжнародні кредитори погодили більшість заходів економії і реформ, необхідних, щоб країна отримала черговий фінансовий транш.

Про це повідомили кредитори під кінець візиту в Афіни, передає "Reuters".

Після довгих переговорів Афіни, Євросоюз і Міжнародний валютний фонд, здається, впритул підійшли до укладення комплексної угоди, яка дозволить Греції уникнути банкрутства. Тим не менш, обидві сторони визнають, що невирішені проблеми залишаються.

"Влада і команди переговірників погодили більшість базових заходів, необхідних для відновлення реформ, і підготували грунт для завершення перевірки", - повідомила так звана "трійка" кредиторів - МВФ, Єврокомісія і Європейський центробанк.

Реклама:

"Для обговорення залишаються декілька невирішених питань, які, за словами грецьких чиновників, стосуються, в основному, реформ ринку праці, які продовжаться в найближчі дні, додали вони. Крім цього, будуть обговорюватися фінансові питання", - пише видання.

Грецька влада висловили надію, що країна незабаром отримає гроші, які допоможуть їй залишитися на плаву і запобігти виходу з єврозони.

"Я впевнений, що ми робимо все, що повинні робити, щоб досягти угоди і досягти її швидко, щоб ми могли рухатися в бік відновлення", - сказав прем'єр-міністр Греції Антоніс Самарас.

Коли угоду буде укладено, "трійка" представить доповідь про успіхи Греції у виконанні умов програми допомоги і визначить, чи зможе країна знизити заборгованість до прийнятних рівнів.

Крім того, оскільки у Афін в листопаді закінчаться гроші, а Європа рішуче налаштована уникнути нової ринкової кризи, яка потягне вниз більші економіки, такі як Іспанія та Італія, Греція, судячи з усього, в кінці кінців отримає наступний транш у розмірі 31,5 мільярда євро.

Тим не менше, щоб отримати цю допомогу, Афінам потрібно, щоб "трійка" схвалила програму економії на суму 11,5 млрд і довгий список реформ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: