Фонд Блейзера: Україна отримає близько 5 мільярдів іноземних інвестицій

Середа, 17 жовтня 2012, 20:43

Фонд Блейзера поліпшив прогноз щодо надходження в Україну прямих іноземних інвестицій у 2012 році з 4 до 5 млрд доларів.

Про це сказав виконавчий директор Міжнародного Фонду Блейзера Олег Устенко, передає "УКРІНФОРМ".

"Україна цього року отримає навіть не 4 млрд доларів інвестицій, як ми прогнозували на початку року, а скоріш за все, закінчить рік з 4,5-5 млрд доларів інвестицій. Це вкрай позитивно, порівняно навіть з тими 6 млрд, які ми отримали минулого року", - сказав Устенко.

На думку економіста, це надто мала дещиця того, на що Україна могла б претендувати в міжнародному розподілі інвестиційних ресурсів.

Реклама:

"Минулого року ринки, що розвиваються, отримали 300 млрд дол інвестицій, Україна практично адсорбувала на себе всього лише 2%. Цього явно недостатньо, враховуючи той колосальний потенціал, який має країна", - підкреслив економіст.

Устенко висловив надію, що апетити інвесторів до ринків, що розвиваються, яким і є Україна, вже в першій половині 2013 року почнуть змінюватися. І це пов'язано передусім з тим, що ринки, що розвиваються, із пов'язаними ризиками також дають і нові можливості.

"Є припущення, що в 2013 році, незважаючи на ті негативні тренди, які є у світовій економіці, Україна може опинитися на карті дуже багатьох іноземних інвесторів, оскільки в нашій країні є сектори, вкрай привабливі для інвесторів", - сказав виконавчий директор Фонду Блейзера.

Нагадаємо,17 жовтня, на засіданні уряду Микола Азаров заявив, що у 2013 році обсяг капітальних інвестицій становитиме 300 млрд гривень

Як відомо, обсяг капітальних інвестицій в економіку України в першій половині 2012 року перевищив 112 млрд гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!