В Україні створений земельний банк - Держкомзем

П'ятниця, 12 жовтня 2012, 13:11

Після прийняття парламентом відповідних законів і прийняття урядом нормативно-правових актів можна стверджувати, що державний земельний банк в Україні створений.

Про це заявив заступник голови Державного агентства земельних ресурсів України Євген Бердніков, йдеться у повідомленні Держкомзему.

Він зазначив, що на цей державний інститут покладено функції зі створення недоторканного земельного фонду для забезпечення продовольчої безпеки держави, консолідації земель у єдині масиви, ефективного використання земель держвласності.

Чиновник повідомив також, що передбачено фінансово-кредитне забезпечення функціонування ринку земель сільськогосподарського призначення та фінансування як середнього, так і дрібного товаровиробника, фермерських сімейних господарств.

Реклама:

"Створення державного земельного банку дозволить подолати негативні економічні, екологічні та соціальні наслідки парцеляції, практично вирішити завдання з консолідації цих земель у єдині інвестиційно-привабливі і агротехнологічно ефективні масиви", - підсумував Бердніков.

Як повідомлялося, нещодавно президент підписав закон про земельний банк.

Державний земельний банк має право здійснювати операції з земельними ділянками і майновими правами на земельні ділянки відповідно до законодавства України у сфері земельних відносин та свого статуту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: